Industri

Lugtfjernelsesprincippet med Sinodeen

Visse makromolekyler (store molekyler) danner en særlig hul-og hulrum struktur. Den bedste måde at beskrive dem, er ved at sammenligne dem med fodbolde med de sorte pletter, der repræsenterer huller. I modsætning til en fodbold som imidlertid har et begrænset antal sorte pletter (huller), har en Sinodeen molekyle op til 10.000 hulrum.

Molekylerne er kendetegnet ved, at de har evnen til at fange mindre molekyler og tilbinde dem i hulrummene. Derfor er de benævnt »fængsel” molekyler og mindre molekyler er benævnt »fange« molekyler. Makromolekyler er i kemisk terminologi benævnt »clathrater«. (I virkeligheden består clathrater af et bur-formet krystalgitter, hvori fange molekylerne indsættes). Fængsels molekyler og fange molekyler interagerer ikke kemisk. Indfangningen er fysisk og fører ikke til nye kemiske forbindelser.

Sinodeen består af makromolekyler, der varierer i størrelse 20-50 um med et clathrat struktur, der indfanger og fjerner de hyppigste uønskede lugt- og forurening stoffer, der normalt består af mindre molekyler, jo mindre molekyler jo mere stank. For eksempel er ammoniakmolekyler blot omkring 20 nm.

For at fjerne uønsket lugt forstøves/fordampes Sinodeen ind i den forurenede luft ved hjælp af forskellige metoder, hvorved luften renses. Sinodeen molekylerne tiltrækker og interagere med de uønskede lugt-molekyler i luften, der bindes permanent til Sinodeen molekylerne og danner lugtfri molekyler. Sinodeen molekyler og deres fangst bliver gradvist ødelagt af naturligt forekommende mikroorganismer i luften, uden udledningen af lugt eller andre forurenende stoffer.

Kunder

Vi har blandt andet kunder der bruger Sinodeen inden for følgende områder:

Biogas anlæg, Slagterier, Fødevareproducenter, Dyrefoderproducenter, Vandrensning, Renovation, Destruktionsanstalter, Slambehandlingsanlæg. Affaldssorteringsanlæg. Skadesbehandling.

Scroll to Top
Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.